Sophie Løhde

Folketingsmedlem og innovationsminister

Nye lokale uddannelsespladser

Bragt i Bornholms Tidende 1. marts 2019


I sommer åbnede en ny uddannelsesstation for datamatiker og innovation-og entrepreneurship-uddannelsen for første gang dørene for nye studerende i Rønne. Her kan unge tage en del af deres uddannelse tættere på, hvor de bor, og dermed slippe for at pendle.


Den nye uddannelsesstation i Rønne er én af 10 nye lokale uddannelsesstationer, som vi i regeringen tog initiativ til at oprette sidste år som en del af vores anden store plan for et Danmark i bedre balance. Med planerne etablerer og flytter vi knap 8.000 statslige arbejdspladser og opretter 10 nye uddannelsesstationer i byer uden for hovedstadsområdet.

Uddannelsesstationerne skal gøre det nemmere for de unge uden for de store byer at tage en uddannelse i deres nærområde. Samtidig vil virksomheder ude i landet, som efterspørger kvalificeret arbejdskraft, få nemmere ved at rekruttere medarbejdere lokalt og få den arbejdskraft, de har brug for.

Uddannelsesstationer er små lokalafdelinger af eksisterende uddannelser.
De er oprettet i blandt andet Kalundborg, Nykøbing Falster, Svendborg, Skjern, Helsingør - og altså også Rønne - og er etableret, hvor der er efterspørgsel efter arbejdskraft inden for det fagområde, som uddannelsen retter sig mod.

Regeringens politik betyder, at vi får flyttet og etableret tusindvis af statslige arbejdspladser og oprettet 10 nye uddannelsesstationer i 60 byer rundt om i landet. Det er med til at bringe arbejdspladser og uddannelser tættere på borgere og virksomheder i hele landet og dermed få skabt et Danmark i bedre balance.