Sophie Løhde

Folketingsmedlem og innovationsminister

Vi sikrer penge til motorveje i Nordsjælland

Bragt I Frederiksborg Amts Avis 16. marts 2019

Endelig! Nu kommer Frederikssundmotorvejen til Frederikssund, og Hillerødmotorvejen til Hillerød. Det kan næsten lyde banalt. Men ikke desto mindre har det igennem en lang, lang årrække været et kæmpe problem for borgerne i Nordsjælland, at vores motorveje ikke går derhen, som navnet på vejene antyder. 

Det er slut nu. En ny aftale mellem V-LA-K-regeringen og DF om en stor investeringsplan sikrer finansiering og realisering…

LÆS MERE

Kræftpatienter skal behandles til tiden overalt

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 8. marts 2019

Hvert år får flere end 37.000 danskere den nedslående besked, at de har en kræftsygdom.

Det er en hård besked at få, men sundhedsvæsnet er heldigvis blevet langt bedre til at behandle kræft, og derfor overlever markant flere i dag en kræftsygdom.

Det er imidlertid ofte helt afgørende, at patienterne hurtigt bliver undersøgt, hvis der er mistanke om, at de har kræft. Og at de efterfølgende kommer hurtigt…
LÆS MERE

Vi skal turde tænke nyt

Bragt i Nordjyske 4. marts 2019

Vi har i dag et stærkt sundhedsvæsen, der de seneste 15-20 år har gennemgået en kolossal udvikling. Ventelisterne er blevet kortere, langt flere overlever en kræft-eller hjertesygdom, og patienterne har fået styrket deres rettigheder.

Den positive udvikling er imidlertid ikke kommet af sig selv. Den er et resultat af, at de mange dygtige læger, sygeplejersker, sosu-medarbejdere og andet sundhedspersonale har leveret en kæmpe…
LÆS MERE

Nye lokale uddannelsespladser

Bragt i Bornholms Tidende 1. marts 2019


I sommer åbnede en ny uddannelsesstation for datamatiker og innovation-og entrepreneurship-uddannelsen for første gang dørene for nye studerende i Rønne. Her kan unge tage en del af deres uddannelse tættere på, hvor de bor, og dermed slippe for at pendle.


Den nye uddannelsesstation i Rønne er én af 10 nye lokale uddannelsesstationer, som vi i regeringen tog initiativ til…
LÆS MERE

Reform skal fremtidssikre vores sundhedsvæsen

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 22. februar 2019

Sundhedsvæsnet er en grundsten i vores velfærd. Derfor er det også helt naturligt, at sundhed står højt på danskernes liste over de vigtigste politiske emner, og at vi alle ønsker et stærkt og velfungerende sundhedsvæsen, der sikrer, at der bliver taget ordentlig hånd om vores familiemedlemmer og os selv, hvis vi bliver syge.

Og vi har på mange måder et godt og stærkt sundhedsvæsen, der de seneste 15-20 år har gennemgået en…
LÆS MERE

Regioner er ikke nok. Patienter er vigtigere end struktur

Bragt i Avisen Danmark 13. februar 2019

Patienten er vigtigere end strukturerne, siger formændene for FOA, Overlægeforeningen, Yngre Læger og HK forleden i et fælles indlæg her i avisen 23. januar.

Det er regeringen helt enig i, og det har vi også haftlejlighed til at drøfte med organisationerne i de sidste par uger som opfølgning på vores sundhedspolitiske udspil.

Regeringens sundhedsreform går netop ud på at sætte 'patienten først' og tage fat…
LÆS MERE

Ingen skal blive syge af at gå på job

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 16. januar 2019

Hvis man skulle være i tvivl om, at der er et folketingsvalg i horisonten, så er man det i hvert fald ikke længere, når man har læst socialdemokraten Astrid Krags indlæg om offentligt ansatte her i avisen (14/ 1).

Mod bedre vidende fremturer Krag endnu engang med falske påstande om, at jeg har sagt, at offentlige ansatte får for meget i løn - hvilket jeg aldrig har og i øvrigt også flere gange har gjort opmærksom…
LÆS MERE

Innovation er nøglen til vækst og velfærd

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 3. december 2018

»Min intuition har altid været, at det, der skaber vækst i det lange løb, er innovation. Og at det offentlige ikke er innovativt«. 

Sådan sagde Kevin Hassett, cheføkonom i Det Hvide Hus, da han forleden besøgte Danmark.

Ifølge Hassett burde Danmark ikke klare sig så godt, som det er tilfældet, fordi vi efter hans mening har et for stort offentligt forbrug. Alligevel…
LÆS MERE

Mindre bøvl og bureaukrati - mere tid til kernevelfærd

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 10. september 2018

Danmark er godt land at leve og bo i.

Det skyldes ikke mindst, at vi har en god og tryg velfærd, der fx sikrer, at vi trygt kan overlade vores børn i hænderne på pædagoger i vores dagtilbud.

At vores unge kan få en god skolegang og uddannelse, der ruster dem bedst muligt til arbejdslivet. At vi kan få en sundhedsbehandling af høj kvalitet, hvis vi bliver syge. Og at vi trygt kan gå vores alderdom i møde i sikker…

LÆS MERE

Vi skal styrke hjælpen til dem, der har det sværest

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 17. oktober 2018


Et stærkt velfærdssamfund skal måles på, hvordan vi behandler de svageste. Derfor er det et paradoks, at de mennesker, der har det allersværest, også er dem, der møder den tætteste regeljungle.

I Danmark har vi på mange måder et af verdens bedste velfærdssamfund. Alligevel er der mennesker, som hver dag falder igennem systemerne. 

LÆS MERE