Sophie Løhde

Folketingsmedlem og innovationsminister

Forældre skal selv kunne vælge deres børns skole

Bragt i Allerød Nyts netavis 23. maj

Jeg er helt enig med Marie Timmermann, der her i avisen skriver, at folkeskolen skal kunne rumme alle børn. Vores folkeskoler er nemlig et af de steder, hvor børn og unge fra alle samfundslag kan mødes på tværs af sociale og kulturelle skel og dermed få indsigt i hinandens liv. Folkeskolerne skal bl.a. derfor have ordentlige rammer og vilkår.

Men det betyder ikke, at der ikke skal være plads til fri- og privatskoler,…
LÆS MERE

Ekstra til børn og ældre

Bragt i Frederiksborg Amts Avis den 23. maj 2019

De kommende år bliver der 80.000 flere ældre og godt 50.000 flere små børn.

Det er en positiv udvikling. For det er et udtryk for, at flere danskere lever længere og dermed får flere år til at nyde deres otium. Og at de unge ser lyst på fremtiden og ønsker at stifte familie.

Men udviklingen betyder også, at udgifterne til ældrepleje og dagtilbud vil stige.

Hvis vi skal fastholde vores velfærd,…
LÆS MERE

Få frihed til at drive jeres egen skole

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 23. april 2019


Hvad betyder det, hvis en folkeskole får frihed til selv at tage stilling til omfanget af understøttende undervisning, lektiehjælp, klassestørrelse, den digitale elevplan eller andre ting, som normalt er styret fra staten? 

Og hvad hvis en kommune giver en folkeskole friere tøjler, når det for eksempel gælder udarbejdelse af kvalitetsrapporter og læseplaner eller sammensætning af skolebestyrelsen? 

Det…

LÆS MERE

Aftale sikrer bedre hjælp til Halsnæs

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 6. april 2019

Hvis man får hjertestop eller bliver ramt af livstruende sygdom, kan få minutter være forskellen på liv og død. Derfor er det selvsagt helt afgørende, at akuthjælpen er hurtigt fremme.

I dag bliver Halsnæs desværre betragtet som et yderområde i regionen, og det kan mærkes på responstiderne, når borgerne ringer 112. I Venstre mener vi ikke, at det er godt nok. Det er faktisk for dårligt. Vi ønsker at forbedre responstiderne,…
LÆS MERE

Vi styrker det nære sundhedsvæsen i Egedal

Bragt i Egedal Lokalavis 3. april 2019


Et stærkt offentligt sundhedsvæsen er en grundsten i vores velfærdssamfund.

Sådan skal det blive ved med at være. Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti netop indgået en ambitiøs sundhedsaftale, der også vil betyde vigtige forbedringer for sundhedsvæsnet i Nordsjælland og for borgerne i Egedal.

Først og fremmest styrker vi det nære sundhedsvæsen, så flere sundhedstilbud kommer tættere på borgerne i Egedal. Derfor investerer…

LÆS MERE

Socialdemokrater sår unødvendig frygt for motorvej

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 26. marts 2019

Der er ingen grund til at gøre borgerne bekymrede for, om der er en motorvej på vej fra Ballerup C til Hillerødmotorvejen.

Det forsøger udvalgsformand for Socialdemokratiet i Furesø Kommune, Lene Munch-Petersen, ellers at gøre 18/ 3 her i avisen, hvor hun bl. a. siger, at hun »frygter«, at der er planer om at gøre strækningen fra Sortemosevej til Hillerødmotorvejen til »en 4-sporet motorvej«.

Jeg vil gerne en gang…
LÆS MERE

Vi sikrer penge til motorveje i Nordsjælland

Bragt I Frederiksborg Amts Avis 16. marts 2019

Endelig! Nu kommer Frederikssundmotorvejen til Frederikssund, og Hillerødmotorvejen til Hillerød. Det kan næsten lyde banalt. Men ikke desto mindre har det igennem en lang, lang årrække været et kæmpe problem for borgerne i Nordsjælland, at vores motorveje ikke går derhen, som navnet på vejene antyder. 

Det er slut nu. En ny aftale mellem V-LA-K-regeringen og DF om en stor investeringsplan sikrer finansiering og realisering…

LÆS MERE

Vi skal turde tænke nyt

Bragt i Nordjyske 4. marts 2019

Vi har i dag et stærkt sundhedsvæsen, der de seneste 15-20 år har gennemgået en kolossal udvikling. Ventelisterne er blevet kortere, langt flere overlever en kræft-eller hjertesygdom, og patienterne har fået styrket deres rettigheder.

Den positive udvikling er imidlertid ikke kommet af sig selv. Den er et resultat af, at de mange dygtige læger, sygeplejersker, sosu-medarbejdere og andet sundhedspersonale har leveret en kæmpe…
LÆS MERE

Kræftpatienter skal behandles til tiden overalt

Bragt i Frederiksborg Amts Avis 8. marts 2019

Hvert år får flere end 37.000 danskere den nedslående besked, at de har en kræftsygdom.

Det er en hård besked at få, men sundhedsvæsnet er heldigvis blevet langt bedre til at behandle kræft, og derfor overlever markant flere i dag en kræftsygdom.

Det er imidlertid ofte helt afgørende, at patienterne hurtigt bliver undersøgt, hvis der er mistanke om, at de har kræft. Og at de efterfølgende kommer hurtigt…
LÆS MERE

Nye lokale uddannelsespladser

Bragt i Bornholms Tidende 1. marts 2019


I sommer åbnede en ny uddannelsesstation for datamatiker og innovation-og entrepreneurship-uddannelsen for første gang dørene for nye studerende i Rønne. Her kan unge tage en del af deres uddannelse tættere på, hvor de bor, og dermed slippe for at pendle.


Den nye uddannelsesstation i Rønne er én af 10 nye lokale uddannelsesstationer, som vi i regeringen tog initiativ til…
LÆS MERE