Om Sophie Løhde

31 december 2016 11:32 via stemsophie.dk

Mere end 15 års lokal, regional og landspolitisk erfaring
Sophie blev i 2001 valgt som Danmarks yngste amtsrådsmedlem, da hun som 18-årig blev valgt ind Frederiksborg Amt. Her repræsenterede hun Venstre som bl.a. næstformand for Uddannelses-, Erhverv- og Kulturudvalget, og senere som formand for Psykiatriudvalget.

I 2005 blev Sophie valgt ind som kommunalbestyrelsesmedlem i den nye Rudersdal Kommune, ligesom hun ved samme valg blev valgt ind som regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden.

Folketingsmedlem for Venstre i Nordsjællands Storkreds
I 2007 blev Sophie valgt ind i Folketinget for Venstre i Nordsjællands Storkreds. Efter valget blev Sophie Løhde bl.a. partiets kommunalordfører, forebyggelsesordfører, psykiatriordfører og SU-ordfører. I 2011 blev Sophie Løhde genvalgt til Folketinget. Hun blev for anden gang valgt med næstflest personlige stemmer på Venstres liste, kun overgået af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ved valget i 2015 blev hun valgt som Venstres første mandat i Nordsjællands Storkreds og efterfølgende udnævnt som sundheds- og ældreminister i Regeringen Lars Løkke Rasmussen II. Ved regeringsomdannelsen i november 2016 blev Sophie udnævnt til minister for offentlig innovation i Finansministeriet.

Med rødderne og fødderne plantet
Sophie har både rødderne og fødderne plantet i Nordsjællands Storkreds. Hun er født og opvokset som fjerde generation i Birkerød, hvor også hendes mor - Karin Løhde - har været borgmester for Venstre. I dag er det dog alene Sophie, der bærer familienavnet videre i politik.

Hendes mangeårige lokale- og regionalpolitiske engagement har givet hende et solidt kendskab til de Nordsjællandske kommuners forskellige styrker og kvaliteter.

Som lokalt folketingsmedlem for Nordsjællands Storkreds er Sophie løbende rundt til lokale møder og virksomhedsbesøg.

Privat
Sophie er 33 år gammel, årgang 1983.

Hun er født og opvokset i Birkerød.

I sin fritid nyder hun at have tid til familie og venner, gå en tur i skoven og lave mad. Udover det forsøger hun så ofte, det kan lade sig gøre, at holde sig i form med en løbetur i det fri.

Uddannelse
Sophie Løhde er sproglig student fra Frederiksborg Gymnasium i Hillerød. Sideløbende med sit politiske arbejde har hun desuden læst HA(kom.) på Copenhagen Business School på Frederiksberg, hvor hun blev bachelor i 2007.

Erhvervserfaring
Tidligere har hun bl.a. arbejdet som projektkonsulent for Kristiansen Strategy, ligesom hun igennem en årrække har arbejdet som politisk assistent for folketingsmedlem og fhv. borgmester, Michael Aastrup Jensen.

Desuden har hun arbejdet som plejehjemsassistent ved Rikke Marie Hjemmet, og som salgsassistent for Plaza Ure & Smykker A/S.