Venstre: Vågn op, Astrid Krag

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har en drøm om et sundhedsvæsen uden privathospitaler. Det er en drøm, som danskerne bestemt ikke deler. Faktisk ønsker to ud af tre danskere, at privathospitalerne skal forblive en del af sundhedssystemet. Det viser en ny meningsmåling, som analysebureauet Norstat har foretaget for den borgerlig-liberale tænketank CEPOS.

- Det viser med al tydelighed, at regeringen er fuldstændig ude af trit med danskerne. Sundhedsministeren må snart vågne op og erkende, at hendes drøm er et mareridt for danskerne, siger Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde.

I undersøgelsen svarer 66 procent af de danskere, der har taget stilling, at de ikke deler ministerens drøm om et sundhedssystem uden privathospitaler.

- Det væsentlige er at sikre hurtig behandling, høj kvalitet og mest mulig sundhed for pengene. Vi udstyrede patienterne med en helt unik patientrettighed, der giver alle patienter lige ret til at kunne vælge køen fra. Regeringen vil nu afskaffe behandlingsgarantien, som vi kender den. Det er i den grad sørgeligt, at regeringen er mere optaget af, at færre patienter skal på privathospital, end de er interesseret i, at flere patienter behandles hurtigt og effektivt, siger Sophie Løhde.

Monopoltilstand har aldrig gavnet patienterne. Derfor er det sund fornuft at benytte private aktører, som et supplement til det offentlige sundhedsvæsen.

- Det handler ikke om ideologi. Det handler om at sætte patienterne i centrum, og så er det til gengæld mindre vigtigt om doktor Hansen er privat eller offentligt ansat. Desto mere fordomsfri man er i samspillet mellem offentligt og privat, desto længere rækker pengene, siger Sophie Løhde.

For yderligere oplysninger:
Sundhedsordfører
Sophie Løhde
Telefon: 33 37 45 08
Mail: [email protected]