Venstre: Regeringen tager patienterne som gidsler

Pressemeddelelse
Mandag den 20. august 2012

Mens regeringen er optaget af at bekæmpe patienternes ret til hurtig behandling, er Venstre optaget af at bekæmpe ventelister. Senest viser tal fra Region Hovedstaden, at flere og flere danskere henvises til de private sygehuse, når det offentlige sygehusvæsen ikke kan tilbyde behandling indenfor én måned.

Den udvikling kolliderer direkte med regeringens beslutning om at fjerne behandlingsgarantien på én måned for i stedet at fordoble den til to måneder, inden man sendes videre til et privathospital. Det vil gøre ventetiderne endnu længere i en situation, hvor regeringen er på vej til at fjerne patienternes ret til hurtig behandling.

- Det er trist, at syge danskere skal tages som gidsler i regeringens ideologiske kamp mod patienternes frihed til at kunne vælge ventetider fra. Det virker desuden paradoksalt, at i en situation hvor der står patienter på ventelister, så er regeringens løsning at forlænge ventelisterne, samtidig med at der er ledig kapacitet på privathospitalerne, siger Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde – og fortsætter:

- Når det bliver et mål i sig selv, at flere skal vente længere, skyldes det tilsyneladende, at regeringen er mere optaget af, at færre patienter skal på privathospital, end de er interesseret i, at flere patienter behandles hurtigt og effektivt. I modsætning til regeringen, så har vi ikke en ambition om, at flere skal vente længere på behandling. Når vi i sin tid tog opgøret med den misforståelse, at det er vigtigere at bekæmpe privathospitaler end ventelister, så gjorde vi det af hensyn til patienterne, siger Sophie Løhde.