Styrk indsatsen mod indbrud

”Flere villa-indbrud i Egedal”. ”Mange indbrud i weekenden”. ”Flere indbrud i weekenden”. Sådan har man kunnet læse de seneste uger, når man har læst politiets weekend-rapport i Lokalavisen Egedal. Det er trist. Og det er helt uacceptabelt.

Egedal er en dejlig kommune, og det er ikke rimeligt, at området uge efter uge skal hærges af indbrudstyve, der skaber usikkerhed. Jeg vil ikke være med til, at borgerne ikke kan føle sig trygge i deres eget hjem og ikke kan have deres ting i fred, fordi nogle få kriminelle skal ødelægge det.

Danmark har næstflest indbrud i Europa, og i Venstre har vi en række forslag til, hvordan vi øger indsatsen for at komme den kedelige statistik til livs og for at danskerne kan føle sig trygge.

Vi foreslår en kontant og effektiv indsats over for kriminelle bander med bl.a. en forhøjet straf for rocker- og bandekriminalitet. Vi vil have mere synligt politi på gaderne, og vi ønsker en mere hårdhændet indsats mod udenlandske røverbander, der kommer hertil for at plyndre vores hjem.

Vi er nødt til at styrke indsatsen mod indbrud, så vi for fremtiden undgår tyvenes hærgen. For fremtiden skal indbrud ikke være overskriften for Egedal i hver eneste døgnrapport. Det vil vi sikre med Venstres tryghedspakke.