Løhde: Vi skal kæmpe for vores værdier

Sophie Løhde var dagens fjerde taler på Edelgave Gods. 

Edelgave Gods havde søndag fået besøg af en masse sommerglade gæster, der havde valgt at bruge dagen i det grønne til det traditionsrige grundlovsmøde. For sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, der er Venstres folketingsmedlem valgt i Egedal, var det dagens fjerde grundlovstale.

”Det er nok de færreste danskere, der i dagligdagen opdager, hvordan det samarbejdende folkestyre hver dag er i arbejdstøjet. Jeg er stolt af, at vi i regeringen – mig selv inklusive – har lavet aftaler med alle Folketingets partier. Det har vi gjort fra dag 1. Ikke fordi vi er en lille mindretals-regering. Men fordi danskerne ganske enkelt forventer det af os politikere, for at vi kan gøre os fortjent til at nyde godt af danskernes tillid,” sagde Sophie Løhde i sin tale.

Det var 10. gang i træk Sophie Løhde holdt grundlovstale på Edelgave Gods.  Forinden havde sognepræst Sørine Gotfredsen, udenrigsminister Kristian Jensen og professor Christian Bjørnskov talt, ligesom der havde været opvisning fra Ledøje-Smørum Gymnastikforening.

”På en dag som denne – hvor generationer af danskere har sat hinanden i stævne for at diskutere politik og demokrati – bør vi derfor også for alvor minde hinanden om, hvor vigtigt det er, at vi kæmper for de værdier, der er så grundlæggende for vores liv,” sagde Sophie Løhde og fortsatte:

”For derved minder vi hinanden om grundloven. I den har vi et dokument fra fortiden med stor betydning for nutiden. Vi minder hinanden om den tillid mellem os danskere, der gør os til et af verdens bedste og tryggeste samfund. Nok er vi ikke perfekte. Men vi har et fantastisk land, som mange misunder os, og som der er alt mulig grund til at fejre her på demokratiets festdag,” sluttede Sophie Løhde.

Ud over på Edelgave Gods talte Sophie Løhde også i Kokkedal, Tølløse og Roskilde på grundlovsdag.