Løhde: Tag del i den demokratiske samtale

Solen skinnede, og der var mødt masser af glade mennesker frem ved Carlsminde i Søllerød, hvor Sophie Løhde 5. juni markerede Grundlovsdag og fejrede vores demokrati og frihedsrettigheder. 
 
”På alle mulige måder er der noget smukt ved at stå her i dag. Det er en festdag. Og dagen i dag er én af vores vigtigste mærkedage.”
 
Sådan indledte Sophie Løhde sin grundlovstale, du hun i går talte ved grundlovsmødet i Carlsminde.
 
I sin tale fremhævede Løhde bl.a. vigtigheden af den demokratiske samtale og dialogen, som er helt afgørende for det danske folkestyre: 
 
”Vores demokrati bygger på, at vi hver især har mulighed for at ytre os og komme til orde og udfordre hinanden på vores holdninger. Dét er for mig at se en demokratisk grundsten, som er mindst lige så central som stemmeretten”, sagde Sophie Løhde og fortsatte:
 
”Derfor er det også helt afgørende, at vi tager del i den demokratiske samtale om det samfund, vi er en del af. Og at vi bruger vores grundlovssikrede stemmeret til at få indflydelse. For på den måde tager vi sammen et fælles ansvar for udviklingen af det samfund og det Danmark, vi ønsker.”  
 
Foruden Carlsminde holdt Sophie Løhde også taler ved grundlovsmøder i Sorø, Faxe og Edelgave Gods.